Spring til indhold

BennyBossa

I 2009 mødte jeg Benny Andersen ude i de store haller i Nordhavn, som huser Unicef. Jeg sagde ” Hej Benny,  måske kunne vi lave noget sammen ? ” Han sagde JA ! – og jeg fandt  hurtigt ud af, at Benny Andersen var et sådan menneske der sagde JA.

Kgs. Lyngby var blevet udvalgt som årets danske Unicef by og i den forbindelse blev bybørn spurgt om de ville støtte op om projektet , der det år var at samle ind til et skoleprojekt for piger på Madagaskar.

Det endte med en dobbeltkoncert med fortolkninger af Bennys numre i første sæt og Dodos numre med bandet i andet sæt. På det tidspunkt havde jeg ingen tanker om at jeg kunne røre ved de sange, som er fortolket så suverænt af Povl Dissing.

Svante er en mand og jeg er en kvinde, så det gik slet ikke. Det var ærefrygt med ærbødig respekt på !

Men det voksede det lige så stille, jo mere jeg fik læst af Bennys værker. Mange af især Svante teksterne, har sådan et dejligt sortseer lune, som jeg kunne se mig selv i. Men jeg havde ingen ide, om hvordan jeg kunne finde ind til dem musikalsk, så de blev til mine fortolkninger. Der gik et helt år før jeg en dag læste, at Benny havde været dedikeret Jan Johansson fan af ” Jazz på Svenska ” og med den var vejen til min yndlings plade med “Getz/ Gilberto ”  ikke så lang.  Alle Svante numrene foldede sig pludselig helt naturligt ud i bossanovaens tristesse univers og  for mig var det som om de var født sådan.  Og så var der ingen vej tilbage – Jeg måtte spørge Benny om lov, til at indspille Svante numrene og Benny sagde JA – for sådan en mand var Benny !

,

Om Kvindelige Svanter

De kan enten godt lide rødvin eller også kan de lide snaps og ingen af delene kan de egentlig tåle særligt godt. Med Rød Aalborg, som er en god skrap kommen snaps, skal de hjælpes i seng efter 5 stykker, hvis ikke de efter nummer to har puttet så meget rouge og læbestift på at de kan forveksles med Babara Cartland – som de i øvrigt læste meget flittigt da de var helt unge piger – hvilket afstedkom et helt særlig romantisk syn til kærlighed, som den dag i dag gør dem til flæbende tudemarier til alle film, sange og begivenheder af særlig rørende og sentimental karakter. Desuden mener de at det er sundt at tude ! De prøver på alle måder at leve sundt og  mønstre viljestyrke. Og de går gerne til foredrag om hvordan man får den – viljestyrken.