Spring til indhold

Dodo Gad

Dodo har jeg heddet siden jeg kan huske og det første jeg kan huske var at ligge i en barnevogn og kikke på skyer der drev forbi indtil jeg faldt i søvn. Jeg er egentlig opkaldt efter en anden lille pige der blev kaldt Dodo og som hele min familie mente jeg lignede på en prik. Og så blev det mit navn ….selv om jeg i virkeligheden hedder Maria Charlotte Gad, og i lang tid meget hellere ville hedde Madelaine. Madelaine var en ualmindelig tempramentsfuld skuespillerinde, en stjernediva med ekstravagant og  eksklusiv livsstil, tilbedt af alt for mange mænd. Madelaine var min kusines Barbie dukke og Kent var hendes kæreste. – Det kom jo næsten til at passe alt sammen – ikke skuespiller, men sangerinde – ikke stjernediva, men popstjerne – ikke ekstravagant livsstil, men den sjoveste – Ikke Kent, men Rud. Og sjovt nok altid sammen med en masse drenge : )

Startede i skole på den Franske skole på Dag Hammerskjøds alle. Det var ikke lige det bedste valg og heldigvis var min mor hurtig til at forstå hvorfor jeg ikke var til at trække ud af døren. Så det blev Busses skole fra 2 klasse og det var kærlighed fra dag 1. Ingen bryske tyske nonner, ingen dosmerhat og ingen skammekrog. Der var højt til loftet, plads til andet end matematik, plads til kreativitet.

Tog studentereksamen fra Aurehøj i 1982 – Med et gennemsnit der dengang fik mig ind på Litteratur videnskab på KU . Den første studerende jeg mødte, fortalte at hun nu var på sit 10 år!. Det var lige til et lettere astma anfald, som jeg dengang tilskrev nålefilten på alle gangene. Nålefilt og dissekering af tekster fra støvede bøger greb aldrig mit hjerte.